Informatie over acrylnagels.

Voor het aanbrengen van kunstnagels wordt op dit moment het meest acryl gebruikt. Acryl wordt gemaakt door acrylpoeder te mengen met een vloeistof. De poeder lost op in de vloeistof en wordt dan met een penseel op uw nagels aangebracht. Door gebruik te maken van een kunststof tip of een sjabloon kunnen uw nagels verlengd worden. De nagels worden dan als het ware gemodelleerd.

Wanneer de acryl is uitgehard en de nagels voldoende dikte hebben, worden ze gevijld waarmee de vorm en lengte nog kan worden bijgewerkt. Maar let op, de volledige uitharding en dus sterkte wordt pas bereikt na 24 tot 48 uur. 

Denk er dus aan dat de nagels deze twee dagen nog kwetsbaar zijn voor stoten en met als gevolg loslating. Tot slot worden uw nagels afgewerkt door middel van polijsten of een top coat.

Acrylnagels worden aangebracht op uw eigen nagels, die iedere week zo'n 1 รก 2 mm groeien. Daarom moeten uw acrylnagels regelmatig worden bijgewerkt en opgevuld worden om de uitgroei en eventuele beschadigingen weg te werken. Hoe snel een nabehandeling nodig is, verschilt van persoon tot persoon. Dit is afhankelijk van de snelheid waarmee uw nagel groeit en de omstandigheden. Houd er dus rekening mee dat u iedere 3 a 4 weken bij mij terug komt voor een nabehandeling. Bij een nabehandeling wordt eerst een laagje van het oude acryl afgevijld. Zo wordt voorkomen dat uw nagel te dik wordt. Vervolgens wordt er een nieuwe laag acryl op aangebracht.